U wilt graag van uw rugklachten af?
U kunt zich hier aanmelden >
Advies over het beste aanpak van uw rugprobleem?
U kunt zich hier aanmelden >
Eén dag na uw rugoperatie weer naar huis?
U kunt zich hier aanmelden >

De behandeling van nekhernia

Niet elke nekhernia hoeft geopereerd te worden. In 70 tot 80% van de gevallen zijn rust en fysiotherapie voldoende voor genezing. Het besluit om te opereren moet dus niet te vroeg genomen worden. Aan de andere kant is het zo, dat bij te lang wachten het herstel na een ingreep moeizamer verloopt.


Nekhernia operatie indicaties

Er zijn twee indicaties om tot opereren over te gaan: ‘absoluut’ en ‘relatief’. Van ‘absoluut’ is sprake als de uitval van de zenuw zo ernstig is dat er bijvoorbeeld verlammingsverschijnselen optreden. Ook druk op het ruggenmerg is meestal aanleiding om een nekhernia operatie te adviseren.
Bij de indicatie ‘relatief’ heeft de patiënt zo veel last van pijn dat goed functioneren niet meer mogelijk is. Het ervaren van de pijn speelt hier een doorslaggevende rol. De patiënt zal dan ook vooral zelf moeten beslissen of er een operatie plaats moet vinden. Uiteraard is er wel een medische indicatie benodigd.


Vervanging van de tussenwervelschijf

NedSpine behandelt nekhernia met behulp van minimaal invasieve techniek. Aan de linker- of rechterzijde van de hals wordt een kleine incisie gemaakt, van waaruit de voorkant van de wervelkolom goed bereikbaar is. Door deze kleine insnijding is er minder bloedverlies, minder littekenvorming en minder kans op beschadiging van spieren.
Na het verwijderen van de tussenwervelschijf wordt de tussenwervelruimte opgevuld. Dat kan gebeuren met eigen bot, meestal afkomstig uit de bekkenkam, met kunstbot, met botcement of met een kooitje van titanium of kunststof. Er kan ook een plaatje met schroeven worden aangebracht.

Over het ontstaan van een nekhernia en de behandeling leest u meer in de pdf nekhernia >


Online aanmelden voor een consult over nekhernia

Meldt u aan voor een consult in de kliniek van NedSpine met het aanmeldingsformulier