Kanaalstenose

Wat is een kanaalstenose?

Kanaalstenose is een vernauwing van het wervelkanaal. Met het ouder worden ontstaat er slijtage in de gewrichten rondom het wervelkanaal. Door deze slijtage zetten de gewrichten uit. Hierdoor is er minder ruimte voor de zenuwen die door het wervelkanaal lopen en raken deze bekneld. Dit noemen we wervelkanaalstenose.

Symptomen

Wervelkanaalstenose kan leiden tot de volgende symptomen:

  • Uitstralende pijn naar de benen
  • Krachtsverlies
  • Rugpijn

De pijn in de rug met straling naar een of beide benen komt vooral bij oudere mensen vaak voor. De pijn verergert door staan en lopen en gaat weer over als de patiënt voorover buigt of gaat zitten.

Behandeling

Met behulp van een röntgenfoto van de wervelkolom kan slijtage en eventuele instabiliteit worden vastgesteld. Met een MRI-scan kan de diagnose kanaalstenose worden gesteld. Als er sprake blijkt van een kanaalstenose kan een operatie mogelijk de klachten verhelpen.

Maak een afspraak

Herkent u bovenstaande symptomen en wilt u een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts via onderstaande button.* U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak. Ook bij overige vragen staan we u graag te woord via tel. 0318 439 280. Zie pagina Contact (link naar pagina) voor meer informatie over onze bereikbaarheid.

* Indien u  nog geen verwijzing heeft voor een afspraak bij NedSpine, dan kunt u deze aanvragen bij uw huisarts.

naar boven