Kanaalstenose

Op deze pagina leest u meer over een kanaalstenose-operatie. Deze operatie wordt uitgevoerd als er sprake is van een Kanaalstenose.

Behandeling

Tijdens de operatie wordt de zenuw vrij gelegd. Hiervoor wordt het bot dat de vernauwing of beklemming veroorzaakt in het wervelkanaal verwijderd.

De operatie voor een kanaalstenose kan op diverse manieren worden uitgevoerd. Zo kan de operatie soms via een buisje (minimaal invasieve methode) worden uitgevoerd. In andere situaties kan het beter zijn een uitgebreidere techniek te gebruiken. De chirurg zal met u bespreken wat in uw geval volgens zijn/haar advies de beste techniek is.

Resultaten en mogelijke complicaties

Uit klinische studies blijkt dat de beenpijn na de operatie in 90% van de gevallen (vrijwel) weg is. De rugpijn zal na de operatie ook minder zijn, maar dat geldt niet altijd.

De volgende complicaties kunnen mogelijk voorkomen:

  • Infectie
  • Nabloeding
  • Trombose
  • Schade aan de zenuwbanen (uiterst zeldzaam)
  • Hoofdpijn na operatie (door ontstaan scheurtje in ruggenmergzak)

De kans dat de operatie geen effect heeft of dat de klachten toch terugkomen, is ongeveer 20%.

Na de operatie

Operaties vinden plaats bij onze behandelkliniek in Ede. U mag de dag na de operatie alweer naar huis. Voor u naar huis gaat ontvangt u van onze fysiotherapeut instructies en oefeningen welke u thuis kunt uitvoeren. Thuis zult u binnen 1 week met uw eigen fysiotherapeut de revalidatie voortzetten.

Revalidatie na kanaalstenose operatie
NedSpine geeft professionele hulpverleners graag een goed advies en een duidelijk schema voor zaken als isometrische propriocepsis- en stabiliteitsoefeningen en het verantwoord trainen van buik-, rug-, bil- en bovenbeenmusculatuur. Minstens zo belangrijk zijn de bewegingen die na de operatie juist vermeden moeten worden, zoals hyperlordose, straight leg- en McKenzie oefeningen.

Download onderstaande pdf voor meer informatie.

Revalidatie na kanaalstenose operatie

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts via onderstaande button.* U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak. Ook bij overige vragen over deze behandeling staan we u graag te woord via tel. 0318 439 280. Zie pagina Contact voor meer informatie over onze bereikbaarheid.

* Indien u  nog geen verwijzing heeft voor een afspraak bij NedSpine, dan kunt u deze aanvragen bij uw huisarts.

naar boven