Nekhernia

Op deze pagina leest u meer over een herniaoperatie (nek). Deze behandeling wordt uitgevoerd als er sprake is van een Nekhernia.

Behandeling

Tijdens een herniaoperatie aan de nek wordt er aan de linker- of rechterzijde van de hals een kleine opening gemaakt. Via de opening is de wervelkolom goed bereikbaar. De beschadigde tussenwervelschijf kan zo worden verwijderd. Vervolgens wordt deze ruimte opgevuld met een kooitje van kunststof.

Resultaten en mogelijke complicaties

In het algemeen is 80 tot 90% van de patiënten na een nekherniaoperatie tevreden met het resultaat. Het komt zelden voor dat de hernia opnieuw ontstaat op dezelfde plaats.

De volgende complicaties kunnen mogelijk voorkomen:

  • De eerste paar weken na de operatie nekklachten of pijn tussen de schouderbladen.
  • Uitstralende pijn in de arm.
  • Beschadiging van een stembandzenuw met (voorbijgaande) heesheid als gevolg (zelden).
  • Beschadiging van de slokdarm (zelden).
  • Een nabloeding kan een zwelling geven in de wond en kan een spoedoperatie noodzakelijk maken.

Na de operatie

Operaties vinden plaats bij onze behandelkliniek in Ede. U mag de dag na de operatie alweer naar huis. Een specifieke nabehandeling is er niet. Het is voldoende het twee of drie weken kalm aan te doen, waarna de oude activiteiten weer mogen worden hervat.

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts via onderstaande button.* U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak. Ook bij overige vragen over deze behandeling staan we u graag te woord via tel. 0318 439 280. Zie pagina Contact voor meer informatie over onze bereikbaarheid.

* Indien u  nog geen verwijzing heeft voor een afspraak bij NedSpine, dan kunt u deze aanvragen bij uw huisarts.

naar boven