Frank Arnoldy treedt terug als bestuurder van NL Healthcare Clinics

04 juli 2018

Amersfoort, 4 juli 2018 - Per 5 juli 2018 zal Frank Arnoldy (59) op eigen verzoek om persoonlijke redenen terugtreden als bestuurder van NL Healthcare Clinics. Hij zal ad interim worden opgevolgd door Hans van der Heijden, die verschillende managementfuncties heeft bekleed bij onder andere Procter&Gamble en GrandVision.

Frank Arnoldy heeft als CEO bijna 6 jaar leiding gegeven aan wat nu NL Healthcare Clinics heet. Begin 2017 al heeft hij de Raad van Commissarissen laten weten dat hij om persoonlijke redenen medio 2018 zou willen terugtreden. Marjanne Sint, voorzitter Raad van commissarissen: “Frank Arnoldy heeft een enorme bijdrage geleverd aan het bouwen van NL Healthcare Clinics, de kwaliteit van de dienstverlening en het bedrijfsresultaat en het tot stand komen van de voorgenomen fusie met Bergman Clinics. We zijn hem hier zeer erkentelijk voor. We hebben alle begrip voor zijn verzoek en vinden het jammer dat hij vertrekt. ”.

Zoals eerder aangekondigd hebben NL Healthcare Clinics (bekend van de klinieken Oogziekenhuis Zonnestraal, Orthopedium, Medinova, Nedspine en Dermicis) en Bergman Clinics het voornemen te gaan fuseren om samen de grootste aanbieder van medisch specialistische zorg via focusklinieken te vormen. Deze fusie wacht na de reeds verkregen goedkeuring door de NZA alleen nog op toestemming van de ACM. Met deze krachtenbundeling spelen beide partijen in op de noodzaak tot schaalvergroting en specialisatie in de medisch specialistische zorgsector. Zij stellen zich tot doel in heel Nederland kwalitatief hoogstaande, patiëntgerichte behandelingen tegen een concurrerende prijs te leveren.

Frank Arnoldy: “Mijn ambitie was om een belangrijke bijdrage te leveren aan de concentratie van de planbare medische specialistische zorg met een bedrijf dat kwalitatief hoogwaardige zorg combineert met een hele goede klantervaring. Met de aanstaande fusie van NL Healthcare Clinics met Bergman Clinics ontstaat er een prachtig bedrijf dat patiënten in heel Nederland een aantrekkelijk alternatief biedt voor de lokale ziekenhuizen. Hans van der Heijden wens ik veel succes in dit mooie bedrijf.”

Over NL Healthcare Clinics
NL Healthcare Clinics is een aanbieder van kwalitatief hoogwaardige tweedelijns gezondheidszorg en doet dat door een gefocuste aanpak per specialisme. NL Healthcare Clinics heeft ongeveer 500 medewerkers en 18 klinieken verspreid over Nederland met diverse labels voor orthopedische zorg (Medinova, Orthopedium en NedSpine), oogheelkunde (Oogziekenhuis Zonnestraal) en dermatologie (Dermicis). De gemiddelde klantenwaardering op zorgkaartnederland.nl is een 8,8.

 NL Healthcare Clinics is een participatie van NPM Capital.

naar boven