Kwaliteit en Veiligheid

Kwaliteit

Zorgdomein
NedSpine is aangesloten bij ZorgDomein. Met ZorgDomein kunnen huisartsen hun patiënten elektronisch doorverwijzen. 

Dutch Spine Society
De medisch specialisten zijn lid van de Dutch Spine Society, een organisatie die zich richt op het bundelen, verspreiden en toepassen van kennis over aandoeningen van de wervelkolom en de behandeling hiervan. 

Kwaliteitsteam
NedSpine heeft een afdeling Kwaliteit. De manager en de medewerkers van de afdeling Kwaliteit zijn samen met álle zorgmedewerkers, verantwoordelijk voor de kwaliteit en veiligheid binnen NedSpine. Het kwaliteitsteam ziet er o.a. op toe dat bestaande en nieuwe afspraken in alle vestigingen wordt geïmplementeerd. Daarnaast zorgen we ervoor dat alle wet- en regelgeving rondom kwaliteit en veiligheid, welke van toepassing is voor ons, binnen NedSpine wordt geïmplementeerd.

Nedspine binnen
Nedspine kamer

Patiƫntveiligheid

Wij willen graag dat uw verblijf als patiënt veilig verloopt. Maar er gebeurt veel tegelijk in onze kliniek en daardoor lopen dingen wel eens anders dan gepland. We vragen u dan ook nadrukkelijk om het ons te melden als er zaken zijn waarvan u denkt dat ze niet goed gaan. 

Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens

Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is momenteel een actueel onderwerp. Steeds meer bedrijven binnen de zorg werken met versleutelde e-mails om zo op een veilige manier om te gaan met (patiënt)gegevens. Bij NLHCC (Nedspine, Orthopedium, Medinova, Huidziekenhuis Dermicis, Oogziekenhuis Zonnestraal en Holding NLHCC) wordt er veel gewerkt met privacy gevoelige informatie. Het is belangrijk te voorkomen dat deze gegevens in verkeerde handen terechtkomen. Wanneer onze medewerkers privacy gevoelige informatie versturen, doen ze dit beveiligd via de e-mail. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van de tool ZIVVER in Outlook. Op deze manier zorgen wij er voor dat de privacy van onze patiënten altijd gewaarborgd blijft.

Openbaarheid Calamiteiten NL Healthcare Clinics

Openbaarheid Calamiteiten NL Healthcare Clinics
naar boven