Vergoeding verzekering

Nedspine biedt verzekerde zorg. Dit houdt in dat de volledige kosten voor HNP/hernia-, spondylodese- en kanaalstenosebehandelingen 100% worden vergoed door uw zorgverzekeraar met aftrek van uw eigen risico. 
Het wettelijk eigen risico voor 2018 bedraagt euro 385,-. Mogelijk heeft u vrijwillig voor een hoger eigen risico gekozen. 

Status contracten 2018

Ook voor 2018 zijn de onderhandelingen met alle zorgverzekeraars inmiddels volledig afgerond en is er met alle zorgverzekeraars een contract.

De administratieve afwikkeling neemt elk jaar weer meerdere weken in beslag. We zien dat aan het begin van het nieuwe jaar nog niet alle websites bijgewerkt zijn. Ook aan de telefoon bij uw zorgverzekeraar zult u soms nog ten onrechte als antwoord krijgen dat er geen contract is in 2018. We gaan er vanuit dat dit door de zorgverzekeraars ook zo snel mogelijk wordt aangepast.

Eigen risico

Wij krijgen als zorgaanbieder veel vragen over het eigen risico. Bv.: Hoe wordt het eigen risico bepaald? In welk jaar moet ik mijn eigen risico betalen?
U kunt op de website van NZA (Nederlandse Zorgautoriteit) lezen hoe het eigen risico tot stand komt: www.nza.nl/eigen-risico-en-ziekenhuisbezoek.

Verwijzing

Om voor volledige of gedeeltelijke vergoeding in aanmerking te komen, heeft u altijd een verwijzing van een huisarts of een medisch specialist nodig.

Passantentarieven

Als uw verzekeringsmaatschappij geen contract met NedSpine heeft, of als u verzekerd bent via CVZ/Agis buitenland, dan gelden de zogeheten passantentarieven.

Indien u na het maken van het door ons gevraagde onderzoek (MRI) de poli afspraak bij de arts annuleert of niet komt opdagen, zijn wij genoodzaakt de kosten van de MRI bij u zelf in rekening te brengen.

Download hier de passantentarieven

Nog vragen?

Heeft u nog vragen over de vergoeding in uw situatie? Neem gerust even contact op met NedSpine. Onze medewerkers helpen u graag. U kunt natuurlijk ook informeren bij uw verzekeraar.

naar boven